نشست تخصصي بازاريابي بانك دي با حضور دكتر روستا، دكتر رهنما، دكتر نوفرستي، عبدي عضو هيات مديره، دكتر ساسان گهر مشاور مدير عامل، صالحي معاون بازاريابي و سرمايه گذاري، رؤسا و كاركنان شعب پنج شنبه 28 دي ماه در محل باشگاه مهر 78 برگزار شد.
دكتر روستا در اين نشست با موضوع بازاريابي و خدمات بانكي به ايراد سخنراني پرداخت.
وي با اشاره به چهار اصل اساسي در بازاريابي گفت: ما بايد بدانيم كه در بازار هيچ چيز ثابت نيست، هيچ كس كامل نيست، همه چيز نسبي و وابسته است و زندگي صرفا بايد ها و نبايدها نيست بلكه شايدها و نشايدهاست
دكتر روستا با تاكيد براينكه چهار اصل مذكور نيازمند 4چهار نوع مديريت است ، افزود: اولين مديريت، مديريت تحول است، ما بايد واقعيت تغيير وتحولات رادركل نظام بانكي كشور، دنيا و بانك خود بدانيم و هر چه سريعتر فرايند مديريت تحول را در بانك خود پياده كنيم.
وي در ادامه دومين مديريت را مديريت بهبود مستمر دانست وخاطرنشان كرد: همه بايد خود راملزم بدانند كه هر روز حتي بسيار كم بانك دي را پيش برند و پيشرفت در كار داشته باشند.
اين استاد دانشگاه سومين مديريت را مديريت سيستمي ناميد و افزود: زندگي امروز زندگي كليشه اي نيست و شرايط فرد و نيز شزايط حاكم بر ما بايد درست تشخيص داده شود. دنياي امروز دنياي ريشه اي ،پيشه اي و انديشه اي است و لذا هر سازملن بايد درابتدا به واقعيت ها، فرهنگ ، ارزش ها و باورهاي خود اهميت دهد و حتي بهترين الگو هاي غربي را به سادگي نپذيرد.چرا كه با توجه به اصل شرايط، بسياري از بايد ها در كشورهاي غربي در كشور ما تبديل به نبايد مي شود.
دكتر روستا در ادامه علم بازاريابي را علم عمل، پاسخ يابي و پاسخگويي به نيازها و نيازمندان دانست و افزود: با چنين تعريفي ما به نظام بازارشناسي نيازمند هستيم تا اين نظام، پايش بازار را به عهده گيرد.
وي با طرح يك شغل جديد براي تمامي شركت ها به نام ديده بان بازار گفت: ديده بان بازار كسي است كه تمامي حركت ها و تغييرات بازاررا لحظه به لحظه از نطق پيش از دستور مجلس گرفته تا روزنامه ها و تمامي رسانه ها را بررسي كند و مراقب فرصت ها و تهديد هاي پيش رو بوده و نتايج پايش را به مسئولين بانك منتقل كند.
وي همچنين تاكيد كرد كه در چننين شرايطي نيازمند يك نظام منسجم پايش هستيم تا با تحقيق پاسخ ها را بيابد و پويايي سازمان را حفظ كند.
دكتر روستا در ادامه برند سازي را يك پديده دروني دانست و خاطر نشان كرد: برند سازي در دو واژه قول و تعهد خلاصه مي شود و اگر بانك دي مي خواهد برندي معتبر باشد بايد قول دهد آنچه را مي تواند انجام دهد و انجام دهد آن چه را كه قول مي دهد.
وي در ادامه افزود: اين اقدام موجب خوشنامي است و معني برند هم نيك نامي است.
دومين سخنران اين نشست، دكتر رهنما پيرامون بازاريابي خدمات مالي در بانك سخن گفت.
وي بازاريابي مالي را عبارت از تعريف و شناسايي نيازهاي بنگاه اقتصادي دانست و يادآور شد: شناسايي نياز بنگاه خود، سپس شناسايي ابزار مالي به منظور تامين رضايت وتحقق اهداف بنگاه اقتصادي با هدف افزايش بازده و كاهش خطر از مهم ترين وظايف مديريت مالي است.
دكتر رهنما در ادامه به تشريح مدل بازاريابي خدمات مالي پيشنهادي خود پرداخت، وي در خصوص اين مدل چهار مؤلفه عنوان نمود.
ايشان اولين مؤلفه را محصول يا منابع مالي (institute financial resource ) عنوان كرد و افزود: منابع مالي هر مؤسسه را كه در آميزه بازاريابي مورد استفاده است مي توان به عنوان محصول تلقي كرد.
وي ادامه داد: دومين مؤلفه قيمت تامين مالي است (institute financial prices) اگر امروز بانك دي فردي به نام رهنما را به عنوان سپرده گذار انتخاب مي كند، به دليل تامين هزينه مالي است. شاخص اين است كه اين تامين مالي اقتصادي خواهد بودو بيش از تجهيز ، ما به التفاوت ايجاد خواهد شد.
دكتر رهنما با اشاره به ابزار و بازار در تامين مالي (instrument and marketing financing ) آن را به عنوان سومين مؤلفه برشمرد و خاطرنشان كرد:. مديران مالي علاقمند به تامين مالي با هزينه كمتر و يا مؤثر بودن هزينه هستند. در حالي كه مهم اين است، منابع با چه كيفيتي تامين شود.
وي آخرين مؤلفه را معرفي مؤسسه عنوان كرد و يادآور شد اگر معرفي درستي از مؤسسه صورت نگيرد قطعا نمي توان به تبليغ خدمات آن پرداخت.
در پايان اين نشست دكتر ساسان گهر مشاور مدير عامل بانك دي، دكتر روستا، دكتر رهنما و دكتر نوفرستي در جلسه پرسش وپاسخي به ابهامات كاركنان و رؤساي شعب، پاسخ گفتند.